TÁNC

Az L-Dance Group Táncsport Egyesület vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Tehetség Program „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása” pályázati konstrukción. Támogatott pályázati programjának azonosító száma: NTP-INNOV-22-0099. A megítélt támogatás összege: 1.778.000 Ft.

Az “L-DANCE GROUP GIRLPOWER” – avagy táncos lányok önkifejezése a színpadon címet viselő program 2022. október – 2023. június közötti időszakban valósul meg az Egyesület lányformációjának bevonásával. Célja, olyan komplex tevékenységsorozat megvalósítása, amelyben a programot megvalósító résztvevők a XX. századi latin-amerikai táncművészet alkotásait újragondolva a saját egyéniségükkel, ízlésvilágukkal kiegészítve, gazdagítva tudják interpretálni az irántuk érdeklődő közönség számára. A célok megvalósítása érdekében a tehetségígéretek megismerkednek a rumba és a cha-cha-cha táncokkal, azok eredetével, zenei, ritmikai jellemzőivel, ezáltal felkészültebb elméleti tudásra tesznek szert a témát illetően. Az alaplépések elsajátítása után együtt tervezve, gondolkozva komplex táncos koreográfiát alkotnak meg, és mutatnak be, ami jó lehetőséget ad a személyiség felszabadítására, az önkifejezésre, a gyakorlati készségek elmélyítésére, a siker megélésére, képessé válhatnak a tágabb környezetük táncművészeti kultúrájában is aktív szerepet vállalni és reprezentálni.

A táncosok a Leskowszky Hangszergyűjtemény szakembere által megtartott foglalkozáson megtapasztalják a zene ellazulást segítő hatásait, felfedezik a zene-ritmus-mozgás kapcsolatát, ami a végső bemutató zenei alapjának a kiválasztásában segíti őket. A program részét képezi a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházba és a budapesti Madách Színházba történő látogatás és kulisszajárások is, amelyek a táncművészeti produkció létrejöttét segítő háttértevékenységek megismerését teszik lehetővé.

Az “L-DANCE GROUP GIRLPOWER” – avagy táncos lányok önkifejezése a színpadon projekt a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.